Afbeelding
Foto:

"Je kan op Corry altijd een beroep doen"


De kerk, de RSG, de muziekschool en Texels Belang. Allemaal organisaties waar Corry Stiehl - Van der Vis uit Eierland zich de afgelopen decennia voor heeft ingespannen.

Het werd woensdag beloond met een Koninklijke onderscheiding en de benoeming tot Lid in de Orde van de Oranje Nassau. Al sinds 1959 heeft ze de leiding van de zondagsschool van de Hervormde kerk De Koog en De Cocksdorp. Daarnaast is ze lid van de Raad van Kerken, ouderling en contactpersoon. "Mevrouw Stiehl is al sinds haar jonge jaren actief voor de kerk", zei burgemeester Michiel Uitdehaag bij het voordragen van haar activiteiten. "Naast deze functies kan er altijd een beroep op haar worden gedaan voor het organiseren en uitvoeren van allerlei taken."

Van 1984 tot 1991 was Corry Stiehl secretaresse van de ouderraad van toen nog de Rijks Scholengemeenschap Texel in Den Burg.  "Als secretaresse bestond haar taak onder meer uit het notuleren, het uitgeven van de schoolkrant en hulp bij ouderavonden." In de periode dat ze secretaresse was, werd de fusie tot de huidige OSG voorbereid. "Ze was een gewaardeerde secretaresse die haar functie met veel inzet vervulde."

Van 1996 tot 2015 was Corry Stiehl bestuurslid van Texels Belang. "Als lid en bestuurslid van de steunfractie van Texels Belang zette ze zich intensief in voor het welzijn van de Texelse samenleving. Haar kennis over het landschap, de economie, onderwijs, cultuur en zorg was groot en ze zette zich hier actief voor in." Nieuwe leden (van buiten Texel) konden ook steeds een beroep doen op haar kennis van het eiland.

Ze was van 1984 tot 2011 actief voor de muziekschool, de kleuterschool, de Vereniging tegen Windturbines en diverse goede doelen. Uitdehaag: "Ze was bestuurslid en lid van de ouderraad van kleuterschool De Wadlopertjes van De Cocksdorp. Ook was ze een periode lid van commissie van toezicht van de muziekschool en jarenlang secretaresse van de Vereniging tegen Windturbines. Tenslotte heeft ze ook vijf jaar gecollecteerd voor onder meer de Nierstichting, Hartstichting, het Gehandicapte Kind en de Kankerbestrijding."