OSG krijgt twee directeuren voor dagelijkse leiding van scholen

De OSG in Den Burg krijgt vanaf volgend schooljaar een eigen directie voor het vmbo (inclusief de mavo) en een eigen directie voor havo/vwo.

De directeuren krijgen elk de dagelijkse leiding over hun afdelingen van de school. Daarnaast moeten ze vernieuwingen die op de OSG afkomen in goede banen gaan leiden. Rector-bestuurder Corrie Setz, die nu nog de dagelijkse leiding over alle afdelingen heeft, gaat zich vanaf volgend schooljaar uitsluitend richten op haar taken als bestuurder.

De verandering moet volgens de OSG leiden tot een sterkere managementlaag. In feite ligt nu alles in handen van de rector-bestuurder en dat is volgens de Raad van Toezicht een kwetsbare positie. Daarnaast liggen er voor de OSG als kleinste school in het voortgezet onderwijs in Nederland aan de overkant bestuurlijk altijd de nodige uitdagingen, waardoor het volgens Setz beter is om zich volledig met bestuurlijke zaken bezig te houden.

Cynthia Hegeman, nu nog teamleider bovenbouw havo-vwo, wordt de nieuwe directeur voor de afdeling havo/vwo. Voor het directeurschap van het vmbo wordt intern en extern een vacature opengesteld. De twee nieuwe directeuren vormen samen met Setz de schoolleiding. Voor de havo-vwo wordt een nieuwe teamleider gezocht, op het vmbo blijft Marcel de Jong teamleider.

Setz: "Met deze nieuwe structuur krijgen we meer slagkracht om toekomstige uitdagingen goed het hoofd te kunnen bieden en om de onderwijskwaliteit te verbeteren." De nieuwe structuur is doorgenomen met de medewerkers en ouders hebben er een brief over gekregen.