Hetty en Roel Veldman.
Hetty en Roel Veldman. Foto: Aangeleverd

Roel en Hetty verrast door dorpsgenoten

Ze nemen het liefst een rol in op de achtergrond en zullen zichzelf ook niet snel in de schijnwerpers zetten.

Roel en Hetty Veldman zijn er echter wel altijd voor De Cocksdorp en hun dorpsgenoten en vaak niet te zuinig ook. Dat was voor de Feestcommissie van De Cocksdorp en Eierland aanleiding om het stel, dat vandaag 45 jaar getrouwd is, een keer goed in het zonnetje te zetten.


Tijdens de spelletjes die kinderen gisteren op het parkeerterrein bij het Eierlandsche Huis konden doen ter gelegenheid van Koningsdag kwam een groot wit tableau te staan waarop kinderen met verf letterlijk een handtekening konden achterlaten. Het tableau werd vandaag (vrijdag) aangeboden aan Roel en Hetty.


Volgens Olga Bruin, Esther Kuip, Ankie Hooijschuur en Anneke Saal van de Feestcommissie hebben de twee een heel groot hart voor De Cocksdorp. "Ze staan altijd klaar om te helpen, sponsoren veel activiteiten van de Feestcommissie en zijn zelf zeer bescheiden, ze hoeven nooit wat."


De twee staan eveneens altijd klaar om te helpen bij activiteiten voor het dorp. " Roel trekt elk pak aan, van Paashaas tot Kerstman. Het maakt hem niet uit. Hetty komt vaak mee en ze zijn gek op een geintje." Volgens de Feestcommissie is het ook mooi om te zien hoe Roel en Hetty anderen die het minder hebben met Sinterklaas en Kerst ook altijd wat laten uitzoeken in De Concurrent.


De twee staan deze dagen naar verwachting even volop in de belangstelling; hun dochter Sabrina deed afgelopen week ook een oproep in het dorp om een kaartje aan Roel en Hetty te sturen zodat ze even een keer goed in de schijnwerpers staan.