Kampeerplaatsen voor groepsverblijven

Groepsaccommodaties de Zilvermeeuw, Breemhoeve en Jonkersbergen mogen komend seizoen wederom kampeerplaatsen realiseren rond hun verblijven. Dat heeft het college van b en w besloten.

De bedrijven mochten in 2020, 2021 en 2022 ter compensatie van de gevolgen van de coronamaatregelen van 15 maart tot 1 november vijftien kampeereenheden (tenten en/of campers) bij hun groepsverblijf plaatsen. Het college gedoogt dit nu op hun aanvraag - omdat de verblijven niet volgeboekt zijn - nog één seizoen.

Voorwaarde is dat niet meer slaapplaatsen in gebruik worden genomen dan is toegestaan op basis van de bestemming. Er komen dus geen bedden bij: de kampeerplaatsen zijn slechts een aanvulling als de accommodatie niet vol bezet is.

“Groepsverblijven waren de afgelopen jaren door de coronamaatregelen beperkt in hun gebruiksmogelijkheden”, licht het college het besluit toe. “Op het moment dat de capaciteit van het groepsverblijf niet volledig gebruikt wordt, kunnen er dan een aantal tenten of campers bijgeplaatst worden. Voor dit jaar is opnieuw gevraagd om de regeling toe te passen. De regeling voorziet namelijk in een behoefte, met name voor situaties waar groepen met tenten/campers niet worden toegelaten op reguliere kampeerterreinen. Ook worden de groepsverblijven geconfronteerd met kleinere groepen en hogere kosten."

Om de mogelijkheden permanent te vergroten voor groepsverblijven is een zienswijze ingediend op het ‘Paraplubestemmingsplan - verblijfsrecreatie Texel’. Deze zienswijze wordt nog beoordeeld. Voor dit seizoen is nog besloten de gedoogregeling toe te passen. “Als de ingediende zienswijze niet leidt tot een aanpassing van de mogelijkheden bij groepsverblijven, is dit het laatste jaar dat de regeling toegepast kan worden”, meldt het college.