V.l.n.r.: Marijke de Beer, Tillie van der Poel, Thea Bakker, Marion van Dijk, Anita Hiemstra en Agnes van Rijkom
V.l.n.r.: Marijke de Beer, Tillie van der Poel, Thea Bakker, Marion van Dijk, Anita Hiemstra en Agnes van Rijkom

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

Golfclub De Texelse is is opgericht op 31 maart 1994.

Remontada voor Dames 1 van De Texelse

Algemeen

Dames 1 (27 holes) van Golfclub De Texelse heeft er een spannende zondag van gemaakt. Op de mooie Goyer Golf & Country Club in Eemnes gaat ze de strijd aan met Nieuwediep 1, de nummer laatst in de poule. Verlies betekent vrijwel zeker geen promotie naar de tweede klasse in de landelijke NGF-competitie. 

Na de negen holes greensomes moeten de dames zich tijdens de lunch flink moed inpraten, want alleen het rookie-duo Marion van Dijk en Marijke de Beer weten hun partij te winnen. Een 2-4 achterstand is echter niet onoverkomelijk en ze starten, zoals het Texelse dames betaamt, toch onversaagd aan de 18 holes singles.

Dat gaat voorspoedig. Eerste speelster Thea Bakker wint knap met 5/3. Twee punten in the pocket. Marion van Dijk moet door tot en met de laatste hole, maar sleept ook twee punten het clubhuis binnen. Tussenstand 6-4. Voor captain Agnes van Rijkom is haar tegenstander in de middag helaas een maatje te groot; 2/4.

Dan slaat het weer om. De wind neemt toe en donkere wolken beginnen dikke druppels los te laten. De Beer, als laatste gestart, houdt de vaart erin en blijft nagenoeg droog, maar wat veel belangrijker is, ze wint met 5/3. Texelse 1 staat weer (8-6) voor! Nog slechts twee puntjes nodig voor de overall winst en die punten brengt Tillie van der Poel het clubhuis binnen; (3/1). 

Anita Hiemstra moet door tot hole 18. In horizontale regen trekt ook zij aan het langste eind (2 up). Wat een mooie ‘remontada’, een 2-4 achterstand omgezet in 12-6 winst. Daardoor staat het damesteam halverwege de competitie op een gedeeld eerste plaats. Volgende week spelen de Texelse dames op Marine Golfclub Nieuwe Diep tegen de Waterlandse 1, dat op doelsaldo nummer 1 van de poule is.