Afbeelding
Foto:

Dirk de Lugt interim-voorzitter Boerennatuur en kandidaat LTO

Dirk de Lugt is aangesteld als interim-voorzitter van BoerenNatuur, de koepelorganisatie van de 40 agrarische collectieven, waaronder natuur en landschapsvereniging De Lieuw.


Op 20 april hebben de leden van BoerenNatuur Dirk de Lugt verkozen als interim-voorzitter voor de periode van een jaar. Hij wil graag zijn kennis, netwerk en verbindende persoonlijkheid inzetten bij BoerenNatuur op het thema natuur inclusieve landbouw. Daarbij wil De Lugt graag BoerenNatuur met de leden klaarstomen voor de volgende fase.

Alex Datema is tot 30 april de voorzitter van BoerenNatuur en wordt directeur Food en Agri bij de Rabobank. Gedurende het jaar dat De Lugt interim-voorzitter is, zal het bestuur van BoerenNatuur op zoek gaan naar een voorzitter voor de lange termijn.

LTO Texel

De Lugt is tevens de beoogde kandidaat-voorzitter van LTO Texel, het bestuur is verheugd. Dat meldt het zittende bestuur in een nieuwsbrief aan de leden. Zijn voordracht staat op de agenda van de Algemene ledenvergadering die voor juni gepland staat. Daarin wordt tevens afscheid genomen van de huidige voorzitter Arnold Langeveld, die zitting neemt in het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap.