Cintha Stiekema vertelt tijdens herdenking over familiehistorie

Cintha Stiekema uit Den Burg is donderdagavond 4 mei gastspreker tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking in De Burghtkerk in Den Burg.

Ze vertelt tijdens de herdenking over haar vader Ed Stiekema die in de Tweede Wereldoorlog werd geboren als kind van een Duitse soldaat en een Nederlandse moeder. Ze vertelt wat voor invloed dit heeft gehad op hun levens en wat voor invloed het nog steeds heeft. Tijdens de Verhalenmiddag van het Texelfonds eerder dit jaar vertelde Cintha ook al over de familiegeschiedenis en dat maakte toen veel indruk op de zaal. Haar vader kwam er onder meer na zestig jaar achter dat hij in Amerika nog een halfbroer had van wie hij het bestaan niet wist. 


De Herdenkingsbijeenkomst begint donderdag 4 mei om 18:45 uur in de kerk aan de Binnenburg. Aansluitend volgt een stille tocht naar de Algemene Begraafplaats aan de Kogerstraat in Den Burg met een rondgang en kranslegging bij de monumenten ‘De Levensboom’ en ‘Cross of Sacrifice’. Om 20:00 uur wordt er twee minuten stilte in acht genomen om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Daarna worden kransen en bloemen gelegd bij het monument De Goede Herder en spreekt burgemeester Michiel Uitdehaag een dankwoord uit. Belangstellenden zijn volgens de gemeente van harte welkom bij  de Herdenkingsbijeenkomst en de plechtigheden op de Algemene Begraafplaats. De kerk is vanaf 18:30 uur geopend.


Radio Texel zendt de bijeenkomst in de kerk en op de Algemene Begraafplaats rechtstreeks uit via 106.1 FM en via www.radiotexel.nl. De bijeenkomst in de kerk is ook te zien via www.kerkdienstgemist.nl (Protestantse Gemeente Den Burg Texel). Texel Kijken en Luisteren is aanwezig bij de begraafplaats om beelden te maken. Die zijn rechtstreeks te zien via www.texelkijkenenluisteren.nl.