De openingsact van de playbackshow.
De openingsact van de playbackshow. Foto: Gerrit Verhoeven

Koger playbackshow terug van weggeweest

De playbackshow van De Koog heeft zaterdagavond een succesvolle rentree gemaakt na een afwezigheid van vier jaar als gevolg van corona.

De laatste playbackshow dateerde alweer van het voorjaar van 2019, maar het voelde zaterdagavond in dorpshuis De Hof alsof de draad weer gewoon werd opgepakt waar die gebleven was. Zestien optredens stonden er op het programma. Onder hen veel jonge kinderen van wie er meerderen voor de eerste keer aan een playbackshow meededen.


Juryleden Martina Barhorst, Lisette van Beek en Maaike Monsma waren onder de indruk van de optredens. Die waren goed voorbereid en werden ook goed en aanstekelijk uitgevoerd. De meesten hadden 's middags al een keer op het podium gestaan om te wennen aan de zaal. Bij de jeugd onderbouw ging de eerste plaats naar Zus Witte met het nummer 'Automatisch' van Flemming. Bij de jeugd bovenbouw was de eerste plaats voor Anouk Raateland, Lieve de Porto en Marith Kieft. Zij deden 'Zig Zag' van Kinderen voor Kinderen. Jura Boks, Anwen Knol en Warda Vinke wonnen de eerste prijs in de categorie OSG-jeugd met 'Bang Bang' van Jessie, Ariana en Nicki. Bij de volwassen ging de eerste plaats naar Esther Duinker en Mia Groenhof die in volle glorie het nummer 'Waarheen, waarvoor' van Bob en Annie de Rooij playbackten. 


Martijn Dros presenteerde de show en deed dat met verve. De organisatie was in handen van Veronica van Beek en Esther Burgman. De techniek werd verzorgd door Peter Witvliet, Gerrit Verhoeven en Jeroen van Hattum. Normaliter zouden de winnaars doorgaan naar de Texelse finale van de playbackshows in de dorpen, maar die is niet teruggekeerd na corona.