Het gelegenheidskoor, bestaande uit kinderen van de zangers van het Oudeschilder Visserskoor.
Het gelegenheidskoor, bestaande uit kinderen van de zangers van het Oudeschilder Visserskoor. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Koor met ‘kinderen van’ steelt show bij Visserskoor

Cultuur

“Verrek, daar staat mijn zoon te zingen!” Groot was de verrassing van de zangers van het Oudeschilder Visserskoor toen een koor dat was samengesteld uit hun kinderen als verrassingsact de show stal. 

Het gebeurde tijdens de slotavond van het Visserskoor zaterdagavond in ‘t Skiltje in Oudeschild. Dat er een verrassingsact zou komen, wisten de zangers. Alleen niet wat. Zelfs spreekstalmeester Jan de Vries tastte in het duister. 

Met als gevolg dat er vooraf volop over werd gespeculeerd. De namen van Jan Smit, de ‘Drie J’s’ en Maribelle kwamen voorbij. Geen van allen bleek te kloppen. 

In het diepste geheim was een koor geformeerd dat bestond uit kinderen van de koorleden. En op een lokatie ver buiten het vissersdorp, in de werkplaats van Bouw- en Timmerbedrijf Texel in De Waal, had het koor onder leiding van Gerrit Terpstra langdurig gerepeteerd. 

Het resultaat mocht er zijn. Meerdere liederen werden ten gehore gebracht en ook de solo’s mochten er zijn. Bij ‘Het kleine café aan de haven’ zong de zaal uitbundig mee.

Ook het Visserskoor deed een duit in het zakje en gaf in fraai opgetuigde gymzaal een sfeervol optreden. 

Het Oudeschilder Visserskoor.