HvT en VVD: "Zo snel mogelijk noodbrug naar strand paal 20"

Geen tijdelijke evenemententrap bij paal 20, maar zo snel mogelijk een noodbrug voor voetgangers en fietsers. Dat pleidooi komt van Hart voor Texel en VVD.


De brug komt er wel, maar voorlopig nog niet. Het college werkt nu met een planning voor oplevering in de tweede week van juli van dit jaar. Sinds het ontmantelen van de oude brug - die was afgekeurd - moet alle verkeer – inclusief bevoorradingsverkeer en hulpdiensten – richting het strand over dezelfde noodweg.

Een ongewenste situatie, die al geruime tijd duurt. Veel te lang, vinden met name ondernemers op en bij het strand, die hierover aan de bel hebben getrokken. Het college stelt voor om in de tijdelijke situatie evenemententrappen te plaatsen voor de voetganger/fietser, om in ieder geval een duidelijke toegang tot het strandslag te hebben.

HvT en VVD vinden dat geen goede oplossing. “Voetgangers met rollend materiaal of fietsers zullen alsnog via rijplaten naar het strand moeten. Daarnaast liggen er al trappen op nog geen vijf meter van waar de noodtrappen moeten komen. Ook hier spelen zich dagelijks gevaarlijke situaties af waarbij bezoekers hun buggy en dergelijke van de duin laten afglijden met alle gevolgen van dien. Wij vinden dat de veiligheid van de toegang van en naar strandslag paal 20 optimaal moet zijn."

In een amendement pleiten ze ervoor dat zo snel mogelijk een tijdelijke noodbrug voor voetgangers en fietsers moet worden aangelegd.

Het college van b en w stelt voor een krediet van €600.000,- beschikbaar te stellen voor een nieuwe brug. De raad buigt zich woensdag 19 april over dit voorstel.