Stijn Arends, maker van het derde doelpunt, in duel om de bal.
Stijn Arends, maker van het derde doelpunt, in duel om de bal. Foto: Willem Sangers

Texel'94 wint ruim van Winkel

Met nog drie wedstrijden te gaan, ligt Texel'94 op koers voor het kampioenschap in de vierde klasse A van het amateurvoetbal.

De ploeg won zondag thuis met 3-0 van Winkel (getraind door Texelaar Marcel Ris) en staat daardoor nu met 48 punten uit negentien wedstrijden bovenaan de ranglijst. Tweede staat Succes uit Hippolytushoef met 45 punten uit negentien wedstrijden, derde is Egmondia uit Egmond aan Zee met 41 punten uit negentien wedstrijden. Deze twee ploegen strijden ook nog voor het kampioenschap in de vierde klasse.

Texel kende zondag geen bijster spannende wedstrijd tegen Winkel. Winkel probeerde mooi voetbal te spelen, Texel was strijdbaarder. Het vuurwerk zat vooral aan het begin van de tweede helft. In tien minuten tijd werd het 3-0 voor de spelers dankzij twee doelpunten van Yorgo Helleman. De derde treffer kwam op naam van Stijn Arends. Winkel begon daarna meer te voetballen (inclusief overtredingen), maar stuitte op een Texel dat verder geen krimp meer gaf.

De ploegen hebben nog drie wedstrijden te gaan in de competitie, waarbij Texel met de drie punten voorsprong de zaken in eigen hand heeft. Texel speelt komend weekend uit tegen Beemster dat laatste staat in de competitie, op zondag 14 mei staat de derby tegen De Koog op het programma (uit) en zondag 21 mei is de laatste wedstrijd thuis tegen Egmondia.