Lions op het strand om zwerfafval mee te nemen.
Lions op het strand om zwerfafval mee te nemen. Foto: Jeroen van Hattum

Lions Clubs komen bijeen op Texel

Leden van diverse Lions Clubs uit Noord-Holland en Flevoland maakten zaterdag een rondje over het strand bij paal 9 om zwerfvuil mee te nemen.

De Lions waren een weekend op Texel in verband met een districtsconventie van de internationale serviceclub. Het ging om een bijeenkomst van het district 110 AN, waar bijna zeventig clubs in Noord-Holland en Flevoland onder vallen. Het was voor het eerst dat die bijeenkomst op Texel werd gehouden. 


De conventie, waar onder meer het nieuwe districtsbestuur voor het clubjaar 2023/2024 werd gekozen, vond zaterdagochtend plaats op de OSG in Den Burg. Daar waren circa vijftig vertegenwoordigers van in totaal achttien Lions Clubs aanwezig. Zaterdagmiddag gingen de Lions het strand op; vrijdagavond hadden ze een diner in De Worsteltent. Dat leverde - mede dankzij een verdubbeling van Lions Quest - een bedrag van €2.500,- op voor het Tesselhuus in De Koog.


Het houden van de districtsconventie was voortgekomen uit het winnen van een districtsprijs voor het evenement BUTE, dat de Texelse Lions vorig jaar voor het eerst hadden gehouden. Voor partners die waren meegekomen naar Texel waren diverse uitstapjes georganiseerd. Het rondje over het strand leverde over het algemeen niet veel rommel op, wel werden de Lions door een aantal begeleidende Texelaars bijgepraat over wat er allemaal aanspoelt.