De glazen puien aan de zwembadzijde van het gerenoveerde gebouw van Molenkoog.
De glazen puien aan de zwembadzijde van het gerenoveerde gebouw van Molenkoog.

Gerenoveerd zwembad Molenkoog opent eind april de deuren

Zwembad Molenkoog opent op zaterdag 29 april. Om 12:00 uur gaat het bad open voor de eerste banenzwemmers; vanaf 13:00 uur start het recreatief zwemmen. 

Ook Molenkoog heeft te maken met hogere gasprijzen. Het water wordt daarom zoveel mogelijk door de zon opgewarmd. "We hopen de eerste week de temperatuur rond de 22 graden krijgen. Vanaf 8 mei zal de temperatuur rond de 23,5 zijn, in verband met de start van de zwemlessen", meldt Molenkoog.

Verbouwing

Afgelopen winter heeft een flinke verbouwing plaatsgevonden bij het buitenzwembad. Het gebouw is opgeknapt en aangepast aan de huidige hygiëne- en veiligheidseisen. De tegelvloeren zijn vervangen door epoxyvloeren. Aan de zwembadzijde is in de stenen muur een doorkijk gerealiseerd door middel van grote glazen puien. De tl-verlichting is vervangen door natuurlijker verlichting. Achter de puien is een wand met lockers geplaatst. De twee grote kleedkamers en hetzelfde aantal privékleedhokjes zijn er nog steeds, zij het in een 'logischer en overzichtelijker' geheel.  

Zwemlessen

De zwemlessen starten op maandag 8 mei. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen nog steeds worden opgeven voor zwemles, via molenkoog.nl (betalen wel aan de kassa) en vanaf 29 april aan de kassa. Net als vorige jaren kunnen de kinderen op internet hun zwemprestaties volgen. Ook voor volwassenen is er zwemles (voor een diploma of techniekverbetering). Voor het volgen van zwemles is een abonnement nodig. 

Trim- en banenzwemmen

Al jaren wordt er een gedeelte van het bad vrijgemaakt voor het trim- of banenzwemmen. De afgelopen jaren hebben we gewerkt met een reserveringssysteem en dat is bijzonder goed bevallen, zowel bij de bezoeker als bij het personeel. Hier gaan we ook dit jaar mee door, er dient alleen gereserveerd te worden voor het banenzwemmen tussen 7.30 uur en 10.30 uur en in de avonduren. Voor banenzwemmen tussen 10.30 uur en 12.30 uur hoeft niet gereserveerd te worden. Ook voor het recreatief zwemmen kan men weer gewoon naar het zwembad komen.

Abonnementen 

De voorverkoop van abonnementen is t/m zaterdag 29 april; vanaf 30 april geldt het normale tarief. Abonnementen bestellen en betalen kan online. Meer informatie via tel. (0222) 313373 of op molenkoog.nl.