Alzheimer Café over incontinentie


Incontinentie is nog steeds een groot taboe. Omdat de impact van incontinentie in het algemeen en bij dementie groot is, komt dit onderwerp in het Alzheimer Café van dinsdag 25 april aan de orde.

Aan het woord komen Liesbeth Rijkers, incontinentiespecialist bij de apotheek, en Annemieke van der Werve, verpleegkundige bij Schuttehof. Welke vorm van incontinentie komt het meest voor bij mensen met dementie? Welke oorzaken spelen een rol? Wat zijn de praktische en mentale gevolgen voor mensen die last hebben van incontinentie? Bij wie kun je terecht als je partner of ouder incontinent is? Hoe maak je het bespreekbaar? Welk incontinentiemateriaal is geschikt? Er is gelegenheid om vragen te stellen. 

Het Alzheimer Café is een informatieavond met ruimte om elkaar te ontmoeten, verhalen uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige vrijwilligers en professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen. 

Locatie: Buureton. Inloop: 19:15 uur met koffie en thee. Start onderwerp: 19:30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21:30 uur en de toegang is gratis. Meer informatie: Reinalda Slagter (tel. 06-57622753), Liesbeth Rijk (tel. 06-22811573) of Texels Welzijn (tel. (0222) 31269).