Arthur Oosterbaan overhandigde het eerste exemplaar van 'Overkanters' aan loco-burgemeester Remko van de Belt.
Arthur Oosterbaan overhandigde het eerste exemplaar van 'Overkanters' aan loco-burgemeester Remko van de Belt. Foto: Jeroen van Hattum

“Mens en natuur zijn met elkaar verbonden”

Algemeen

Noem het gerust een mooie en gloedvolle ode aan de natuur op Texel en de natuur in het algemeen. Maar het is ook een boek met de duidelijke boodschap dat de mens en de natuur onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

In zijn nieuwe boek ‘Overkanters, verhalen van een eigenzinnige natuurgids op Texel’, blikt natuurgids Arthur Oosterbaan van Ecomare terug op veertig jaar ontwikkelingen in de natuur vanaf 1980. Het boek werd vrijdag gepresenteerd bij Ecomare met een speciale aflevering van de podcast ‘Beestachtig’ van Arthur Oosterbaan en Eric Hercules en een officiële overhandiging van het eerste exemplaar aan loco-burgemeester Remko van de Belt.

Arthur geeft op geheel eigen wijze een beschrijving van hoe de Texelaar, overkanters en toeristen elk op hun manier tegen de natuur aankijken. In Arthurs bewoordingen: Texelaars zijn echt wel trots op de rijkdom aan natuur, maar die moet dan wel minstens honderd jaar oud zijn. “De Dennen - meer dan honderd jaar..