Geluidstechnicus Frank Scherphuis en DJ Mike Brouwer draaien warm in de Jugsound Studio van Rikus Kloosterhuis.
Geluidstechnicus Frank Scherphuis en DJ Mike Brouwer draaien warm in de Jugsound Studio van Rikus Kloosterhuis. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Texelse bands bij DJ Mike live op Radio Texel

Cultuur

Texelse bands zijn de komende tijd live te horen op Radio Texel in het programma Vrijdagavond Sessie Live van DJ Mike Brouwer. Te beginnen op vrijdag 21 april, van 20:00 tot 22:00 uur met Chinook. 

DJ Mike Brouwer draait al een jaar of tien voor Radio Texel en daarvoor bij WET FM. “Texelse bandjes live op de radio is al lange tijd mijn droom”, vertelt Mike. “Ik had wel eens kleine akoestische setjes, zoals met Hans Hopman, maar voor een hele band is onze studio niet uitgerust.” 

De oplossing lag in Oudeschild, in de Jugsound (JS) Studio van Rikus Kloosterhuis. Hij zit in de afronding van de reeks Jugsound Sessions, waarbij Texelse bands live opnamen maakten, onder meer te zien en te horen op de Facebookpagina van TEMPO (het comité Texelse Muziekpodia), dat hiervoor met succes bijdragen vroeg aan het Texelfonds en de gemeente Texel. 

Voor de bekostiging van de opnamen in de Jugsound Studio diende TEMPO een nieuwe aanvraag in bij het Texelfonds. Dat stelde hiervoor €2.500,- beschikbaar voor per opname €100,- voor de registratie. Uit een enquête onder Texelse bandjes door TEMPO bleek dat er veel animo is voor live sessies op Radio Texel. Uit de enquête bleek onder meer ook dat veel bandjes graag zien dat Texelpop terugkeert en dat er een Texelse ‘Muzikantenbank’ komt. 

De Texelse bands spelen live in de JS-studio, geluidstechnici Rikus Kloosterhuis van de Jugsound Studio en geluidstechnicus Frank Scherphuis zorgen er voor dat de opnamen rechtstreeks op Radio Texel zijn te horen. “We willen Radio Texel nóg meer Texels maken”, vertelt Frank, tevens bestuurder en programmanager bij de radio. 

Live muziek worden in Vrijdagavond Sessie Live afgewisseld met interviews met muzikanten en muziek van Texelse bodem. En ook vaste items van DJ Mike, zoals de ‘Dikke vetter kneiterbluesplaat’, ‘DobbelStones’ en ‘de Schatkistplaat’.