Dick van Barneveld en Cobie Daalder met de cheque van de Rabobank.
Dick van Barneveld en Cobie Daalder met de cheque van de Rabobank. Foto: Aangeleverd

Gift voor mantelzorg

Een leuk uitstapje voor jonge mantelzorgers. Even ontspannen en even loskomen van de zorg voor een naaste. Dat gaat Texels Welzijn organiseren met behulp van €500,- die Dick van Barneveld uit Den Burg heeft gedoneerd.

Het geld komt uit het Cöoperatiefonds van Rabobank Kop van Noord-Holland. Van Barneveld is lid van de ledenraad van de bank en de leden van de ledenraad mogen €500,- uit het fonds toekennen aan projecten die zij een warm hart toedragen. Volgens Texels Welzijn worden onder 'jonge mantelzorgers' jongvolwassenen tot en met 24 jaar beschouwd. "Dan gaat het om mensen die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is, of waarbij sprake is van een psychische aandoening. Zij krijgen op jonge leeftijd al te maken met zorgtaken. Hierdoor hebben zij minder tijd voor vrienden en hobby's. School en zorg gaan voor." 

Jonge mantelzorgers kunnen zich voor het uitstapje aanmelden via e-mail naar welzijn@texelswelzijn.nl of door contact op te nemen met Cobie Daalder, mantelzorgadviseur bij Texels Welzijn, via tel. (0222) 312696.