Afbeelding
Foto: Ed Witte

Perkplantjes en vis- en patatloop

De door de Roparunners georganiseerde vis- en patatloop mocht zich tweede paasdag ondanks de regen verheugen in een groot aantal deelnemers.

Voor veel mensen is deelname aan deze gezellige hardloop- en wandeltocht in de omgeving van Oosterend net zo'n traditie geworden als de paasbrunch en het eieren zoeken op eerste paasdag. Ruim honderd mensen wisten de weg naar Het Cafeetje te vinden om van start te gaan voor een door Ger Vlaming uitgezette wandeling of hardlooprondje, met als verrassing een doorloop met proeverijtje door Brouwerij TX. De door Jan van Dijk en Willem Roeper gebakken vis (beschikbaar gesteld door de TX-14 en deels geleverd door Vispaleis Van der Star) smaakte de natgeregende deelnemers na afloop extra lekker. Na aftrek van kosten kan het Roparunteam €1.100,- op de rekening bijschrijven. 

Plantenverkoop

Ook de plantenverkoop zaterdag in Oosterend bleek in een grote behoefte te voorzien en kende een recordopbrengst. Al tijdens het opbouwen van de kraam vlogen de plantjes de deur uit. Komende zaterdag staat het team met tuinplanten bij Spar Goënga in Den Hoorn van 10:00 tot 16:00 uur. Het volgende loopevenement is de Estafetteloop op zondag 7 mei. Deelname vanaf 9 jaar en inschrijven via e-mail naar connie@sportstichtingtexel.nl.