Wat ik zeggen wou

Cartoon (3)


Doorgaans lees ik de krant wat later in de week. Zo ook de krant van afgelopen dinsdag. Naar aanleiding van de daarin op pagina 9 geplaatste cartoon wil het volgende opmerken.


Of de cartoonist heeft totaal geen idee van de werkelijke inhoud van de Bijbel en de betekenis van Pasen of vindt het nodig anderen te kwetsen. Hoe het ook is, de cartoon op pagina 9 van de krant van dinsdag 4 april wordt als grievend ervaren. Aan een dergelijke cartoon heb je inderdaad niet veel. Sterker nog je hebt er niets aan, het rotsvaste geloof van christenen in Jezus Christus, de Zoon van God, als Redder en Zaligmaker belachelijk te maken. 


Toen de discipelen van Jezus met hun schip in een noodweer terecht gekomen waren, liep Jezus over het water naar hen toe. Daar liet Jezus onder andere zien dat Hij er voor hen is. Dat Hij hen redt uit de nood waarin ze terecht gekomen zijn. Kijk eens naar de wereld om je heen. Wat een kwaad doen mensen elkaar aan. Oorlog, geweld, onderdrukking, uitsluiting etc. Vul het maar aan. De mens is zo’n beste niet. Geloof je dat? Ervaar je dat wel eens, ergens diep in je geweten? Een soort nood op zee, net als bij de discipelen? Jezus redt!! Redding door Zijn kruisiging en opstanding, voor iedereen die in Hem gelooft. Dat is Pasen.


Laat dat nu net helemaal niets te maken te hebben met de opening van het zwembad. Beste cartoonist, vergeet je zwembandjes niet. Dat voorkomt een ongemakkelijke duik in het diepe.


Hartelijke groet,

Hendrik Jan Griffioen