Van der Veen en Bos kampioen

Lieuwe van der Veen en Carlo Bos hebben het clubkampioenschap klaverjassen te pakken. Het ging niet vanzelf, in een rechtstreeks duel met Bas Tromp en Frans Stark in het laatste spel werd de titel pas veiliggesteld.

Het toeval wilde dat de nummer één en de nummer twee van het algemeen klassement in het laatste spelletje van het seizoen tegen elkaar moesten spelen. Bij de start van de laatste ronde hadden Tromp en Stark een voorsprong van 230 punten op Van der Veen en Bos. Na drie spelletjes was de achterstand van Van der Veen en Bos inmiddels omgezet naar een voorsprong van 83 punten, zodat het helemaal op de laatste boom aankwam. Tot het midden van de laatste boom ging het volkomen gelijk op, maar in de laatste acht beurten maakten Van der Veen en Bos pas het verschil en liepen ze zelfs nog flink uit. De score die Van der Veen en Bos haalden was ook meteen de hoogste score van de avond. Zij haalden 7.217 punten en werden met een voorsprong van 669 punten clubkampioen 2022-2023.


Voor Hans Westdorp en Meijert Laan duurde het seizoen eigenlijk te kort. De heren waren de laatste weken in een glanzende vorm en kwamen de laatste avond nog tot een score van precies 7.000 punten. Winst in het klassement leverde dat niet meer op, zij blijven zesde. Freek Veeger haalde met invaller Piet van der Slikke de derde plaats van de avond binnen met 6.591 punten. Tiny Zwaneveld en Piet Moree werden vierde met 6.469 punten. Bas Tromp en Frans Stark haalden de vijfde plaats binnen met 6.318 punten.

Het gemiddelde was met 6.308 punten prima. Er werden slechts 35 marsen gespeeld en dat was op de valreep het hoogste aantal van dit seizoen.

Zelden was de ontknoping van de clubcompetitie zo spannend. Van der Veen en Bos moesten lang wachten voor de titel binnen was. Bas Tromp en Frans Stark waren weliswaar teleurgesteld, maar halen toch een goede tweede plaats binnen. John Vlaming en Eric Jan Geus, die een buitengewoon wisselvallig seizoen beleefden, werden derde op 2.269 punten achterstand. Rosa Harbers en Chris Schraag hadden het de laatste avond niet mee en moesten genoegen nemen met de vierde plaats. Fenny Caspers en Bart Weijdt werden vijfde.


Eindstand clubcompetitie

Lieuwe van der Veen/Carlo Bos: 143.786, 6.536 gemiddeld. Bas Tromp/Frans Stark: 143.117, 6.505 gemiddeld. John Vlaming/Eric Jan Geus: 141.517, 6.433 gemiddeld. Rosa Harbers/Chris Schraag: 141.022, 6.410 gemiddeld. Fenny Caspers/Bart Weijdt: 139.591, 6.345 gemiddeld.