Rob Vriezema en Wiebe de Boer voor het pand van Printservice.
Rob Vriezema en Wiebe de Boer voor het pand van Printservice. Foto: Job Schepers

Wiebe de Boer neemt Printservice Texel over van Rob Vriezema

Wiebe de Boer (42) heeft Printservice Texel in De Koog overgenomen van Rob Vriezema (59) die sinds 2007 de regie voerde over het bedrijf. 

“Een tijdje terug belde Rob mij op: of ik Printservice Texel over wilde nemen. Eigenlijk was het niet eens een vraag. Zoals je ziet, ben ik er op in gegaan. Ik heb het creatieve altijd wel in me gehad, dat zal de reden zijn dat dit zo goed voegt.” Rob maakt zich geen enkele zorgen over zijn opvolger. "Al doende leert men. Ik heb de diensten in de loop der jaren steeds meer verbreed. Ik zei nooit 'nee'. Soms had ik wat toegezegd waarvan ik nog niet helemaal wist hoe ik dat moest aanpakken. Het kwam altijd goed, je kunt alles uitpuzzelen. Bij Wiebe zie ik die oplossingsgerichtheid ook en ik merk dat hij dingen snel eigen maakt."

"Mensen hebben vaak geen idee wat Printservice Texel allemaal doet. Van folie aanbrengen op ramen, wrappen van auto's (zelfs complete vrachtwagens), maken van uithangborden en belettering van gevels tot ontwerpen en drukken van flyers, graveren, vlaggen, fotobehang en het bedrukken van T-shirts. We kunnen echt heel veel. Het voordeel is dat we bijna alles hier zelf kunnen doen en dus zo goed als niets hoeven uit te besteden. Dat houdt de lijntjes lekker kort", vertelt Wiebe, die zich duidelijk al thuis voelt in zijn zaak.

Rob laat de zaak niet zomaar achter zich. "Zeker niet. Ik ben hier nog wel even hoor. Ik ken alle klanten goed en weet de wensen. Ook met een aantal zaken wil ik Wiebe gewoon op weg helpen, de fijne kneepjes van het vak leren. Dit houdt concreet in dat we Printservice Texel de komende tijd samen draaien. Ik heb nu alleen wel de ruimte om er ook eens een middag niet te zijn. Het geeft mij rust. Wat ik ga doen als het hier klaar is, weet ik nog niet precies. Ik wil gewoon weer meer vrijheid hebben om ook eens lekker naar de overkant te gaan."

Waar voor Rob het laatste hoofdstuk van dit verhaal is begonnen, staat Wiebe dus helemaal aan het begin. Het enthousiasme spat er vanaf. "Voorlopig zal Rob dus wel even blijven. Anders vragen ze zich ook af waar die fijne man is gebleven", lacht hij hardop om serieus te vervolgen: "Rob heeft een bak met kennis. Ik hoop nog heel veel van hem te leren de komende tijd. Ik ga het ook niet allemaal ineens anders doen. Zoals ik al zei: we kunnen hier zoveel. Het is goed dat eerst allemaal rustig onder de knie te krijgen. En die zoete inval zoals die er nu is, blijft natuurlijk gewoon. Kom vooral even binnen als je wilt weten wat we voor jou kunnen betekenen, bellen of mailen mag natuurlijk ook altijd."