In 12 weken naar vijf kilometer hardlopen


Hardlopen helpt je te ontspannen, je conditie en fitheid verbeteren, beter adem te halen, te ontstressen, beter te slapen, fysiek jonger en sterker te blijven en meer te onthouden.

AV Texel start daarom, in samenwerking met de Sportstichting Texel, weer een hardloopclinic 'Start to run'. Beginnend hardlopers worden in twaalf weken tijd op professionele en enthousiaste wijze begeleid naar twee tot vijf kilometer onafgebroken hardlopen. Niet alleen, maar samen met anderen, leren en ervaren zij in een plezierige setting wat hardlopen met iemand doet. "We zorgen ervoor dat je het steeds leuker gaat vinden en makkelijker gaat hardlopen", zegt de organisatie. De serie sluit perfect aan op het niveau van beginnend hardlopers. De opbouw van de clinic is heel rustig, waardoor de cursus geschikt is voor iedereen vanaf 16 jaar tot en met de seniorenleeftijd. 

De serie begint op zondag 23 april en is wekelijks tussen 10:00 en 11:00 uur. De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan in Den Burg. Elke training bestaat uit een warming-up, loopscholingen, de kerntraining en de cooling down. Daarnaast is er huiswerk om naast de aangeboden training ook zelf aan de slag te gaan. De kosten zijn €35,- voor twaalf weken (inclusief koffie of thee na afloop van de training).

Opgeven voor de clinic kan via sportstichtingtexel.nl/start-to-run.