Hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving.
Hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving.

Texels transport hulpgoederen slachtoffers aardbeving gelost

Voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije zijn op Texel veel hulpgoederen ingezameld.


De eerste hulpgoederen zijn naar Turkije gebracht, waar een vertrouwde contactpersoon dringend om hulpgoederen verlegen zat. Maar het bleek niet toegestaan goederen bij hem te brengen. In plaats daarvan moesten alle hulpgoederen bij de grens gelost worden. Dit was niet de bedoeling. De stichting kwam in contact met dominee Marten, waarmee al werd samengewerkt toen de oorlog in Syrië begon.

Op heel Texel is er voedsel ingezameld met dank aan de supermarkten, die hiervoor de gelegenheid bieden. En ook drogisterijen helpen mee om zeep, shampoo, paracetamol en hygiëneartikelen bij elkaar te krijgen.

De eerste noodhulp bestaat uit voedsel en warmte en daar hebben wij hard voor gewerkt om dit allemaal bij elkaar te krijgen.

Ria van der Vis: “De mensen brengen veel warme kleding, dekens en dekbedden, tenten en matrassen en door de vrijwilligers van Hulp Oost-Europa Texel wordt alles goed verpakt. Zo krijgen alle dekbedden een hoes en wordt dit met een kussen in een tas verpakt, zodat het zo uitgedeeld kan worden.

Ook hebben we al voedselpakketjes klaargemaakt met olie, rijst, pasta, in blik: tomaten, vis, linzen en bonen en een pakje thee en bouillontabletten.

Alle hulpgoederen zijn op Texel geladen en de auto is verzegeld op weg gegaan richting Turkije, na een lange rit door dit land heen, en vooral door de bergen was een intensief stuk. De vrachtwagen is zonder problemen de grens van Turkije naar Irak over gekomen en hier mocht het zegel verbroken worden, zodat de goederen gelost konden worden. Een team in Erbil verzorgt de goederen verder en maakt ook nog pakketten klaar van de hulpgoederen. Alles gaat met kleinere auto's over de grens met Syrië naar de slachtoffers van de aardbeving. Aankomst zal nog ongeveer een week kunnen duren.”

Op Texel gaan de vrijwilligers van Hulp Oost-Europa Texel verder met het klaar maken van hulpgoederen en ook met het inzamelen van voedsel, dat van levensbelang is.

Wie de hulptransporten wil steunen kan een bijdrage overmaken op: NL18RABO 03625 21 905 t.n.v. Stg.HULP OOST-EUROPA TEXEL (met ANBI goedkeuring).

Afbeelding