Afbeelding
Foto:

Verbergt rotonde de resten van Georgiërs?

Stoffelijke resten van twee Georgiërs die bij de aanleg van de rotonde Kogerstraat in 2010 tevoorschijn zouden zijn gekomen en vrijwel direct een stukje verder zijn herbegraven.


Dat verhaal doet sinds enige tijd de ronde over het eiland. Stichting Georgische Cultuur in Nederland heeft de gemeente gevraagd onderzoek te doen. De gemeente doet vooralsnog geen inhoudelijke mededelingen over de stand van zaken. 


Hoe zit dit precies? In maart 1945, dus vóór het uitbreken van de opstand, zijn twee Georgische soldaten tijdens het stropen van konijnen in de duinen op een landmijn gelopen. De ene was op slag dood, de ander heeft nog een tijdje geleefd. Hij is naar het noodhospitaal gebracht, maar na een paar dagen is hij alsnog overleden. Beide lichamen zijn toen begraven op het toenmalige Duitse ereveld op de begraafplaats aan de Kogerstraat.

Na het uitbreken van de opstand, waarbij de Georgiërs honderden Duitse soldaten ombrachten, waren de Duitsers dermate woest op de Georgiërs dat opdracht werd gegeven de lichamen van deze twee Georgiërs op te graven. Er moest in hun graven plaats worden gemaakt voor twee gesneuvelde Duitsers.

De lichamen van de twee Georgiërs zouden een eindje verderop zijn herbegraven in het toenmalige barakkenkamp aan de Kogerstraat.

65 jaar later, in 2010, tijdens de aanleg van de rotonde Kogerstraat, zouden werklieden tijdens graafwerkzaamheden zijn gestuit op twee skeletten. Het werk werd stilgelegd, maar niet voor lang. Er zou toen ter plekke besloten zijn, vermoedelijk om verdere vertraging te voorkomen, een stukje verder een nieuw gat te graven en de resten daarin te herbegraven en er verder geen werk van te maken. Er bestaat een luchtfoto waarop een kuil is te zien, met contouren van wat mogelijke menselijke resten zijn.


Als blijkt dat er inderdaad resten van twee Georgische soldaten liggen, dan wil Stichting Georgische Cultuur in Nederland deze laten herbegraven op de Georgische begraafplaats.

Op de foto een bovenaanzicht van de rotonde tijdens de aanleg.


Meer hierover op pagina 5.