Frans jr., Isabella en Frans achter de toonbank van Texels Winkeltje.
Frans jr., Isabella en Frans achter de toonbank van Texels Winkeltje. Foto: Eva Groot

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Texels Winkeltje: meer kleur in Binnenburg

Algemeen

Aan de Binnenburg in Den Burg, in het pand waar voorheen Texelse Media gevestigd was, heeft Tweede Paasdag ‘Texels Winkeltje’ de deuren geopend. In de nieuwe winkel van Isabella Roorda is een breed scala aan damesmode te vinden, aangevuld met unieke accessoires en meer.

De familie Roorda, bestaand uit Isabella, haar man Frans en hun zoon Frans jr., is bijna twee jaar geleden op Texel komen wonen. Frans vertelt: “Ons schoonmaakbedrijf kreeg hier een contract bij een verhuurder van vakantiehuisjes. Omdat bereizen niet meer te doen was vanuit onze vorige woonplaats Schagen, besloten we definitief de oversteek te maken.” 

Het idee voor een eigen winkeltje, naast het eigen schoonmaakbedrijf, ontstond toen Isabella een boeiende reeks boeken over boetiekjes had gelezen. “Dat leek mij ook wel iets. En toen kwam prompt dit pand op ons pad. Een uitgelezen kans, die we met beide handen hebben aangegrepen.”

De afgelopen periode nam het stel het voorste deel van het pand onder handen. Onder meer de gevel kreeg een andere kleur, een toonbank werd geplaatst en de ruimte werd voorzien van een frisse look. Maandag kunnen dan de deuren voor het eerst open. 

In de winkel verkoopt Isabella een breed assortiment aan dameskleding: van gekleed tot casual en van bohemian tot spijkerbroeken - ook in grote maten. Binnenkort breidt ze uit met ook een herenlijn en zelfbedrukte t-shirts. Texels Winkeltje verkoopt tevens de boekenserie van de Texelse schrijfster Hester Reeder. Sieraden zijn er onder meer van het merk Qudo: “Dat is een leuk concept”, vertelt Isabella. “De steentjes op de ringen bijvoorbeeld, kun je wisselen. Zo koop je één keer een ring, maar kun je ‘m eindeloos combineren.”

Extra bijzonder bij Texels Winkeltje zijn de handgemaakte accessoires. Isabella maakt zelf onder meer gebreide sjaals, gebreide tassen, gehaakte voetsieraden en decoreert slippers, hoeden en ceinturen. Wie op zoek is naar een uniek accessoire, is dus bij Isabella aan het juiste adres. Isabella mag dan van alle markten thuis zijn, ze blijft bescheiden: “Dat heb ik altijd al gedaan”, lacht ze. 

In mei verwacht Isabella in de ruimte achter de winkel een stoel te plaatsen voor een aantal beautybehandelingen. “Van huis uit ben ik schoonheidsspecialist, masseuse en pedicure. Alle papieren heb ik, daar wil ik graag iets mee doen. Maar niet alles tegelijk, dus ik begin straks met ontspannende hot stone- en kruidenstempelmassages.” Wie meer wil weten over de behandelingen, kan altijd even binnenlopen bij Texels Winkeltje.