Peter (L) en Duncan in de Polderzaal van LenR.
Peter (L) en Duncan in de Polderzaal van LenR. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Guest Compass biedt alle informatie voor gast op één plaats

Algemeen

Eén platform waarop de gast voor alles wat men nodig heeft, terecht kan. Het landelijke Guest Compass deed in 2018 zijn intrede op Texel en is niet meer weg te denken voor steeds meer logiesverstrekkers: van camping tot hotel en van vakantiepark tot kleine logiesverstrekker. Gasten kunnen op één plaats terecht voor vragen over de plaats waar ze overnachten; met aandachtspunten, maar ze kunnen ook zien wat er op het eiland te doen is.  

“Naast bedrijfsinformatie biedt Guest Compass actuele informatie over Texel door input van de Texelse Courant, TexelAgenda.nl en Texel0222.nl. Zo kan de gast zien wat er te doen is op Texel, wat er speelt op het eiland en waar ze uit eten kunnen. Daarnaast kan de logiesverstrekker informatie over acties, aanbiedingen en bijvoorbeeld het diner delen met de gast. Guest Compass wordt bij iedere gebruiker in de eigen huisstijl gepresenteerd en biedt relevante informatie over en van de logiesaanbieder. Afhankelijk van eigen systemen kan het gebruikt worden voor allerlei slimme opties, zoals bijvoorbeeld het openen van de deur en de bediening van de gordijnen”, legt René Stamer van Guest Compass uit. Omdat eilanders het beste weten welke wensen de logiesverstrekkers en de gasten hebben, wordt de complete invulling op Texel geregeld door 53 Graden Noord en LenR. Peter Koorn van 53 Graden Noord: “Vaak wordt gedacht dat bedrijven elkaar alleen beconcurreren, maar wij vinden het belangrijk dat we samenwerken, waar dat kan. Het versterkt onze diensten alleen maar en er is ruimte genoeg voor ons allebei.”

Duncan Whyte van LenR: “We vullen elkaar aan en werken op meer gebieden samen. 53 Graden Noord raakte erbij betrokken vanuit Bookzo en zorgt voor het vullen van Guest Compass. Wij zijn vanaf het begin in contact met René Stamer omdat wij dé nieuwsvoorziening op Texel zijn en met Texelagenda de meest complete agenda van het eiland hebben. Het werkt prettig samen met 53 Graden Noord.”

Peter legt uit dat Guest Compass eigenlijk onmisbaar is voor iedere logiesverstrekker met meer dan één kamer. “De gast komt op het platform door het scannen van een QR-code of door de juiste url in te tikken en vindt op één plek alles wat hij nodig heeft, dit alles zonder een aparte app te installeren. Flink wat logiesverstrekkers, van campings tot hotels, maken gebruik van deze tool.”

Wie meer wil weten over de voordelen van het platform kan contact opnemen met LenR of 53 Graden Noord.