In de FCS deze week The Fabelmans, het semi autobiografische verhaal over Steven Spielberg.
In de FCS deze week The Fabelmans, het semi autobiografische verhaal over Steven Spielberg. Foto: Filmdepot

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Filmdebuut Rico Verhoeven

Algemeen

In Cinema Texel is ook rond de paasdagen genoet te zien. Zo maakt RIco Verhoeven in Black Lotus zijn debuut in de filmwereld.

Black Lotus


Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwierf special forces-officier Matteo Donner (Rico Verhoeven), kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden. 

Mavka


In de eeuwenoude, mysterieuze Oekraïense bossen wonen wonderlijke wezens die hun heilige rijk trouw bewaken. Eén van hen is het jonge meisje Mavka, Beschermer van het Woud. Haar belangrijkste taak is hun grootste vijand, de mens, buiten het Woud te houden. Maar kan ze deze taak nog wel volbrengen als ze verliefd wordt op de jonge dorpeling Lucas en de hebzuchtige Kylina erop uit is om het Hart van het Woud te bemachtigen?

The Fabelmans


The Fabelmans is een semi-autobiografische film en gaat over Steven Spielberg’s jeugd en zijn liefde voor film. Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, maar zijn vader ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. 

Het volledige filmprogramma