Duinvorming op De Hors.
Duinvorming op De Hors. Foto: Nico van Kappel(c)

Informatiemarkt dynamisch kustbeheer

Provincie Noord-Holland, gemeente Texel, Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Staatsbosbeheer houden op vrijdag 14 april een informatiemarkt over de Visie en het Meerjarenprogramma strand en duingebied Noordzeekust.


Wethouder Kieft: “Onder de huidige klimaatveranderingen is kustbeheer een actueel onderwerp. We willen onze kust allereerst veilig houden voor de generaties na ons. Ook de recreatiemogelijkheid willen we zo lang mogelijk in stand houden of zelfs verbeteren. Echter is het wel zo dat we ons moeten realiseren dat we uiteindelijk te gast zijn bij de zee. Iedereen die meer wil weten over dit onderwerp is van harte welkom op de informatiemarkt.”

In de namiddag en vroege avond worden presentaties gegeven door de kustpartijen over een aantal projecten uit het Meerjarenprogramma Noordzeekust. Parallel aan de presentaties kunt u de informatiestands van de verschillende kustpartijen bezoeken.

De markt is van 16:00 tot 20:00 uur in de Stayokay. Verdeeld in twee blokken. Het eerste vanaf 16:00 uur en het tweede vanaf 18:30 uur. Er zijn presentaties over dynamisch kustbeheer en variantenstudie voor de zuidwest kust door Provincie Noord-Holland, over suppletieprogramma door Rijkswaterstaat, 'Slufterkwispelen' door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en kerven door Staatsbosbeheer. 

Bezoekers die een bepaalde presentatie willen bezoeken wordt aangeraden op tijd aanwezig te zijn. Tijdens de lopende presentaties sluiten de deuren zodat storing wordt voorkomen. Ook bij de informatiestands kan men zich laten informeren en vragen stellen.