KTF onder leiding van Simon Boerke en Het Koortje (foto onder) van Rob Hodzelmans.
KTF onder leiding van Simon Boerke en Het Koortje (foto onder) van Rob Hodzelmans. Foto: Gerard Timmerman

Mix fanfare en koor

Na voorjaarsuitvoeringen van Excelsior en DEK was het zaterdag de beurt aan KTF. In de rk kerk werd het een muzikale wereldreis, van traditionele fanfarestukken tot moderne muziek. Afgewisseld door optredens van Het Koortje.

Saamhorigheid en plezier in het maken van muziek. Zo was het ruim 130 jaar geleden bij de oprichting van het Koninklijk Texels Fanfarecorps en zo is het nog steeds. Al weer enkele jaren onder leiding van dirigent Simon Boerke, de muziekdocent uit Noord-Holland, die meerdere orkesten onder zijn hoede heeft. Deze keer met gastspelers Ruud van  Faassen en Marco van Sambeek. 

Aan ervaring geen gebrek bij dit fanfare-orkest, dat een diversiteit aan instrumenten bespeelt. Een muzikale avond die werd ingezet met een opgewekte mars, vanouds een sterk handelsmerk van KTF. Het orkest gebruikt graag composities van Jacob den Haan, te beginnen met 'Dakota'. Een indringende compositie over de cultuur en geschiedenis van deze indianen, opgedeeld in liefst vijf delen. 

Joodse bruiloftsmuziek kwam voorbij in 'Klezmer Karnival' van Philip Sparke. Na de pauze werd geput uit het populaire genre, verpakt in bijzondere arrangementen. Zoals 'Roller Coaster' van Danny Vera en een hitmix van 'Village People'. 

Het Koortje, drie mannen en zes vrouwen sterk, onder leiding van Rob Hodzelmans, kreeg met een mooi meerstemmig repertoire de handen op elkaar. À capella werd een grote diversiteit aan muziekstijlen ten gehore gebracht. Bewerkingen van Engelstalige popsongs, traditionele werken en Franse chansons. Alle benodigde stemmen zijn vertegenwoordigd, al zou een extra tenor welkom zijn.

Afbeelding