Verdiende zege voor SV De Koog

Na een magere periode (wat betreft punten) heeft SV De Koog eindelijk weer eens drie punten kunnen bijschrijven. Thuis tegen Duinrand S werd zondag met 2-1 gewonnen. Aankomend weekend is er geen voetbalprogramma vanwege Pasen.

Al vrij vlot nam SV De Koog een 2-0 voorsprong. SV De Koog zat de Duinranders vanaf het eerste fluitsignaal kort op de hielen. Bijna alle duels werden gewonnen. Omstreeks de tiende minuut resulteerde dit in de openingstreffer. Een van richting veranderd schot van Bart de Lugt verdween in de rechterbenedenhoek. Enkele minuten later tekende Robin Schoo voor de 2-0. Na wederom een fantastische rush van TGV Rik Bijpost dwars over het veld bracht Sander de Haan de bal op een presenteerblaadje bij Schoo. De Haan trok twee verdedigers en de keeper naar zich toe en legde de bal breed op Schoo. Schoo stond op de goede plek om de bal in het lege doel te schuiven.

Daarna vergat SV De Koog uit te lopen naar 3-0. Vooral de scherp aangesneden corners een vrije trappen van De Lugt hadden een beter lot verdiend. Aan de andere kant voorkwam Koog-keeper Myron Koot met adequaat keeperswerk tot twee keer toe de aansluitingstreffer van Duinrand S.

In de tweede helft was het voetbal van beide ploegen slordig. Omdat Duinrand S wel meer druk naar voren moést geven om de aansluitingstreffer te maken, bleef het echter wel spannend. Duinrand S bleek niet bij machte om de Koger-verdediging te breken. Dit lukte pas in minuut 95. Direct daarna floot de scheidsrechter af.

Speciale aandacht voor opnieuw een debutant in het eerste van SV De Koog. Nationale knuffelbeer Ties Kikkert werd door trainer Bas Steegers beloont voor zijn trainingsopkomst en daar vertoonde werkethos. Na het kenmerkende sleur- en trekwerk, naar look-a-like Erling Braut Haaland, wist de spits met een acrobatische zwaaitrap nog bijna de keeper van Duinrand S te verrassen.