Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

VVD wil fietspad dijk Redoute-Den Hoorn

Het fietspad over de oude dijk langs de Prins Hendrikpolder tussen de Redoute en Den Hoorn terug op de agenda. 


Daarvoor pleit de VVD in ‘Een dijk van een motie’ die op de agenda staat van de commissie woensdag 5 april.

“Een fantastische kans om het fietspadennetwerk uit te breiden en bestaande routes te verbeteren. Het zou in dit geval een mooie extra lus opleveren in onder meer de Boerenroute. Fietsers krijgen een schitterende route over het zuiden van het eiland. Daarbij kan het fietspad lopen vanaf de Redoute tot de aansluiting op de Amaliaweg/Hoornderweg. Ook kan deze worden doorgetrokken over het resterende stuk dijk langs 'De Grie' tot aan de Watermolenweg. Daar sluit deze route dan weer aan op het pad richting Loodsmansduin.”

Het voorstel is ook vorig jaar als motie (van VVD, D66 en Hart voor Texel) ingediend, maar heeft het toen niet gehaald. “Volgens ons kwam dat mede door de combinatie met een ander fietspad in polder Eierland (over de dijk langs het Eierlands Kanaal). Dat heeft de besluitvorming van toen geen goed gedaan.”

Volgens de VVD is de kans van slagen nu groter: "Met verschillende stakeholders, zoals het Hoogheemraadschap, is al gesproken. De grondhouding is positief. Daarnaast kan zeer waarschijnlijk aanspraak worden gedaan op subsidies."

De motie staat op de agenda van de raadscommissie op woensdag 5 april.


Herdenking De Mok


Donderdag 6 april wordt er een kleine herdenking gehouden bij het monument voor de tien gefusilleerde Texelaars op De Mok. Het ligt in de bedoeling voor mensen die daar behoefte aan hebben dat zij om 9:45 uur verzamelen bij het monument. Om 10:00 uur vindt de herdenking plaats met onder meer een minuut stilte. Daarna zal een korte toespraak worden gehouden en kunnen er bloemen worden gelegd. Het monument werd op 25 mei 2004 onthuld tijdens de 'nabestaanden dag'.