Afbeelding
Foto:

ZDH verliest met dubbele cijfers

Na in de laatste vier wedstrijden de tegenstanders prima partij te hebben geboden, ging het zondag in Oudesluis weer eens goed mis voor ZDH. Met vijf andere basisspelers aan de aftrap stond er een vrijwel nieuw team. Na acht minuten hadden de gastheren al driemaal gescoord. Uiteindelijk stokte de productie bij 10-0.

Coach Joop Rommets moest het zondag doen zonder vaste krachten Guido Boogaard, Abe van Exel, Frenk van Heeringen, Sean van Heerwaarden en Jelle de Porto, waardoor er flink geïmproviseerd moest worden. Helaas moest ook ‘stofzuiger’ Jens Boogaard al na twintig minuten naar de kant en kwam de enige wisselspeler, de licht geblesseerde Dirk Kalverboer, in het veld. Op dat moment had de tegenstander al vier kunnen juichen. De eerste treffer kwam nog met enig fortuin tot stand. Mike de Bruijn leek voor opruiming te zorgen, maar door een blok bleef de bal precies voor de voeten van een tegenstander liggen. Die liet keeper Jelmer de Ruyter kansloos met een schot in de hoek.


Bij het uitvallen van Boogaard was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Voor de rust kwam er nog een vijfde treffer bij. De Zwaluwen zaten er verslagen bij in de kleedkamer en probeerden met een paar omzettingen nog de defensie te versterken. Desondanks was het vrij snel na de hervatting wederom raak. 


Toen inmiddels Oudesluis voor de negende keer had gejuicht, was er nog een kwartier te spelen. De Hoornders boorden nieuwe energie aan om het scorebord niet weer in beweging te zien komen. Met tien man, want ook Dennie Banda had inmiddels het veld verlaten. Het verzet was dapper, maar in de laatste seconde viel toch de vervelendste treffer van de hele middag. Meteen na de aftrap klonk het laatste fluitsignaal.


Met Pasen heeft ZDH een vrij weekend en kan het de wonden likken. Een week later komt koploper Petten naar Den Hoorn.

Afbeelding