Evelien Berbée overhandigt namens de dorpscommissie aan Hans de medaille en oorkonde.
Evelien Berbée overhandigt namens de dorpscommissie aan Hans de medaille en oorkonde.

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Hans Bonewit ‘Hoornder Held’

Algemeen

Den Hoorn heeft een nieuwe ‘Hoornder Held’: Hans Bonewit. De uitreiking van de bijbehorende medaille en de oorkonde vond plaats op de rommelmarkt; in de jaarvergadering van de dorpscommissie op vrijdag werd zijn benoeming vastgesteld.

Zijn naam is toegevoegd aan de plaquette in het dorpshuis en van zijn dorpsgenoten ontving Bonewit een boekje met felicitaties.

“Hans heeft zich jarenlang op vrijwillige basis en op uitmuntende wijze ingezet voor de Hoornder gemeenschap”, zegt de dorpscommissie. “Hans is actief bij de rommelmarkt in Den Hoorn, verkeersregelaar/parkeerwacht bij evenementen in het dorp, vangt zwerfdieren op, houdt samen met een collega de papiercontainer op orde, brengt het kerkenblaadje rond en heeft jarenlang de koster van de Hoornder kerk geholpen met hand-en-spandiensten. Den Hoorn is trots op deze nieuwe Hoornder Held.”

De ‘Orde van Hoornder Helden’ bestaat sinds 2018 en is een onderscheiding van het dorp voor een dorpsgenoot die zich op vrijwillige basis en op buitengewone wijze heeft ingezet voor de Hoornder gemeenschap. 

De Hoornder Held van 2022 was Piet Schneider, nu voor het jaar 2023 dus opgevolgd door Bonewit.