Klaverjas: rondewinst

Westdorp en Laan


Hans Westdorp en Meijert Laan waren de sterksten in de 21ste (en voorlaatste) speelronde. De strijd in het clubkampioenschap is nog steeds niet beslist, de top had een taaie avond. 

Westdorp en Laan zijn de laatste weken op dreef. Zij haalden met 6.956 punten hun tweede rondewinst binnen. Na een matige start volgde een uitschieter van 2.084, waarna de heren het met twee goede spelletjes bekwaam afmaakten. Winst in het klassement leverde het niet op. Zij blijven zesde. Fenny Caspers en Bart Weijdt toonden in deze ronde na een mindere periode herstel door tweede te worden. Zij hadden de score vooral te danken aan het tweede spelletje van 2.009 punten. Voor het algemeen klassement maakt het niet uit, zij blijven vijfde. Trees en Jaap Sijtsma haalden een derde plaats binnen met 6.395 punten, hun hoogste score van dit seizoen tot nu toe. Zij blijven twaalfde in het klassement. John Vlaming en Eric Jan Geus haalden de vierde plaats binnen met 6.377 punten. Zij stijgen daarmee in het algemeen klassement van vier naar drie. Het gemiddelde was met 6.157 punten na veel goede gemiddelden beneden de maat. Er werden slechts veertien marsen gespeeld.

De top drie van de competitie had een zware avond. Zo werden leiders Tromp en Stark in het tweede spel geconfronteerd met 898 punten. Van der Veen en Bos dachten goede zaken te doen, maar werden in het derde spelletje getrakteerd op 923 punten. Rosa Harbers en Chris Schraag hadden ook een pechavond. Een spel beneden de 1.000 bleef hen bespaard, maar door een zeer matige score zijn hun kansen op de clubtitel verdampt. Uiteindelijk haalden Tromp en Stark - ondanks hun ene sofpartij - toch nog 6.229 punten binnen, goed voor de vijfde plaats. Zij zijn daarmee de grote winnaars van de avond. Zij behouden de eerste plaats en hebben nu een (magere) voorsprong van 230 punten op Lieuwe van der Veen en Carlo Bos. De strijd om de derde plaats gaat tussen John Vlaming/Eric Jan Geus (nu derde met 1.561 punten achterstand) en Rosa Harbers/Chris Schraag (vierde, 1.653 punten achterstand). De rest is door de grote verschillen zo goed als uitgeschakeld voor een podiumpositie.