Betrokkenen bij de commercial voor Ruuge Monnik proosten bij Proeflokaal De Zwaan.
Betrokkenen bij de commercial voor Ruuge Monnik proosten bij Proeflokaal De Zwaan. Foto: Evalien Weterings

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Figuranten gezocht voor tv-spot Ruuge Monnik

Algemeen

In Texels Proeflokaal De Zwaan zijn komende zaterdag opnames voor de nieuwe landelijke televisiecommercial van het middeleeuwse bier de Texels Ruuge Monnik. De Texelse Bierbrouwerij zoekt hiervoor figuranten.

In tegenstelling tot de landelijke Skuumkoppe-reclame is de productie nu geheel in Texelse handen. Oud-theaterdirecteur Cor van Heerwaarden regisseert de commercial en de ervaren cameralieden John en Gerhard Smit doen het camerawerk. 

De catering voor de figuranten, bezoekers en crew is in handen van Hotel De Lindeboom. Job Schepers van de Texelse Courant schreef het script en DJ’s Barry Zegel en Rob Wit hebben de muziek voor de commercial gecomponeerd. Na afloop van de opnames gaan zij nog een tijdje door met plaatjes draaien om de aanwezigen een geweldige middag te bezorgen.

Eenmalig brouwsel?

Texels Ruuge Monnik is een bier gebrouwen naar middeleeuws recept en werd vorig voorjaar gepresenteerd als eenmalig brouwsel. “Vanwege het grote succes op het eiland komt het bier nu voor heel Nederland beschikbaar en daar past een mooie tv-commercial bij”, zegt Directeur Joost Molewijk.

Iedereen is vanaf 15:00 uur van harte welkom in Texels Proeflokaal de Zwaan om als figurant mee te spelen in de commercial. “Hoe meer Texelaars, hoe beter”, vertelt marketingmanager Arjan Witte. 

“Het zou leuk zijn als iedereen in middeleeuwse kledij komt, dan hebben we gelijk het goede sfeertje te pakken”. Na afloop is er tijd om te proosten met de Ruuge Monnik onder het genot van de muziek van DJ’s Rob en Barry.

Ook bezoekers die niet willen meespelen, zijn van harte welkom om als toeschouwer de opnames bij te wonen.