Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Oud-gemeentesecretaris Zoon verkenner voor waterschap

De BoerBuergerBeweging schuift oud-gemeentesecretaris Piet Zoon naar voren als verkenner Waterschap Drents Overijsselse Delta.


Dat heeft het waterschap donderdag bekendgemaakt. Piet Zoon was van 1996 tot 2003 gemeentesecretaris op Texel en zat van 1991 tot en met 2003 voor de VVD in Provinciale Staten. 


Zoon was eerder burgemeester van Hattem en Raalte, en waarnemend burgemeester in Reimerswaal en Veenendaal. In 2019 en 2020 was hij waarnemend dijkgraaf van Drents Overijsselse Delta.


Net als bij veel andere waterschappen werd de BBB bij de Waterschapsverkiezingen van vorige week de grootste partij in het waterschap Drents Overijsselse Delta. De partij neemt dus het voortouw bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe coalitie.


Zoon gaat namens de partij onderzoeken welke partijen het beste samen een coalitie kunnen vormen. "Met Piet Zoon hebben wij een verkenner met ruime ervaring in het openbaar bestuur en kennis van het waterschap, in wie wij het volste vertrouwen hebben’’, meldt BBB-lijsttrekker Nicole Koks. (Bron: De Stentor)