Gratis workshop

metaalbewerken

"Lijkt het je een uitdaging om een idee om te leren zetten in een unieke metaalcreatie, waarbij je kennismaakt met metaalbewerking en ambacht op traditionele wijze?" JMJ Ambachtsatelier biedt gratis workshops aan Texelse jongeren (10 tot 18 jaar). De workshops worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente. 

Deelnemers krijgen een gereedschapsbox in bruikleen en leren hoe gereedschappen veilig te gebruiken zijn, wat metaal is en hoe een idee kan worden omgezet in een creatie. Ze krijgen de mogelijkheid om technische en creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Er wordt gewerkt in kleine groepjes, waardoor er veel tijd is voor individuele aandacht. Inschrijven kan los per workshop of voor meerdere. Data en onderwerpen: zaterdag 1 april: ‘Beleef het Metaal & Maak je eigen schaal!'; 8 april: ‘Emailleer je eigen manga- of anime(sleutel)hanger'; 15 april: ‘Graveer je eigen Fortnight, Mindcraft of Star Wars-memorybox'; 22 april: ‘Maak je eigen boho style-armband'; 29 april: ‘Soldeer je eigen lievelingsdier wanddecoratie'. De workshops worden gegeven door een vakvrouw en zijn inclusief drinken en koek.


Deze activiteit is onderdeel van de Eilandse aanpak (acttexel.nl). De gemeente maakt manieren van vrijetijdsbesteding mogelijk met als doel om Texelse jongeren met een positieve houding en op een constructieve manier op te laten groeien. Aanmelden via de website jmjambachtsatelier.nl of tel. 06-83821783.