Klaverjassen: strijd om titel ligt nog open


De strijd om het clubkampioenschap ligt – met nog twee ronden te gaan – nog helemaal open. Rosa Harbers en Chris Schraag wonnen de twintigste speelronde en doen weer mee voor de titel. Bas Tromp en Frans Stark moesten weer afstand doen van de eerste plaats, maar hebben Lieuwe van der Veen en Carlo Bos nog ruimschoots binnen handbereik. 

Harbers en Schraag hadden in de vorige speelronde de twijfelachtige eer om de poedel (de laagste score in de speelronde) te halen. De dames gingen echter niet bij de pakken neer zitten en haalden deze speelronde flink uit. Met twee spellen boven de 2.000 punten en twee scores even boven modaal haalden de dames 7.185 punten. Dat leverde geen winst op in het klassement, zij blijven derde. 

John Vlaming en Eric Jan Geus herstelden zich van een wisselvallige periode door de tweede plaats te pakken. Zij haalden 6.781 punten en die score kwam gelijkmatig tot stand met drie spelletjes in de 1.700 punten en één van ruim 1.500. Vlaming en Geus blijven vierde in het klassement. 

Theo Stoelinga en Jos Veeger zijn bezig met een sterke periode en werden nu derde. Zij haalden 6.691 punten en nemen – met twee plaatsen winst – afstand van de kelder van het klassement. Zij staan nu negende. 

Van der Veen en Bos profiteerden optimaal van de misstand van hun directe concurrenten door vierde te worden. Zij haalden 6.574 punten. Ook Frans Bos en Piet Kikkert blijven het goed doen. Deze keer werden zij vijfde met 6.567 punten. Ook zij stijgen twee plaatsen in het klassement. Zij staan nu achtste.

Het gemiddelde was met 6.275 punten prima. Er werden 26 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement heroverden Lieuwe van der Veen en Carlo Bos de eerste plaats. Bas Tromp en Frans Stark staan nu weer tweede met een te verwaarlozen achterstand van 36 punten. Rosa Harbers en Chris Schraag doen na hun rondewinst weer volop mee en hebben met 1.091 punten ook nog uitzicht op de titel.