Uit de voorstelling 'Pasen in fragmenten'.
Uit de voorstelling 'Pasen in fragmenten'. Foto: Aangeleverd

'Pasen in fragmenten' in de Burghtkerk

Verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek spelen op zaterdag 1 april om 16:00 uur hun voorstelling ‘Pasen in fragmenten’ in de Burghtkerk in Den Burg. De voorstelling bestaat uit zes verhalen en liedjes waarin verschillende hoofdpersonen hun versie van het verhaal van Pasen vertellen, van de spijziging tot en met het verhaal van de Emmaüsgangers.

Henk van Glabbeek begeleidt de verhalen met muziek op Perzische instrumenten, zoals tar, oed en setar. Een 'ooggetuige' vertelt hoe duizenden mensen aten van vijf broden en twee vissen, nadat alle friet en shoarma was uitverkocht. Het vriendinnetje van het dochtertje van Jaïrus vertelt over hoe op een dag haar vriendinnetje ziek werd. Het eigenwijze ezeltje waarop Jezus Jeruzalem binnenrijdt, vertelt hoe het was om de redder van de wereld op zijn rug te dragen. 

Een lied vertelt over het laatste avondmaal. Moeder Maria vertelt over de droevigste dag van haar leven, de dag waarop haar zoon stierf. Een lied verhaalt over het laatste avondmaal. De Emmaüsgangers vertellen over hoe ondanks al het verdriet en pijn het verhaal van Jezus toch doorgaat.


De protestantse gemeentes op Texel, die de voorstelling gezamenlijk aanbieden, beloven een afwisselende voorstelling, waarin humor en ernst elkaar afwisselen. Na afloop van de voorstelling (rond 17:00 uur) wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.