Afbeelding
Foto:

Tuinplantenverkoop

voor Roparun


De Texelse Roparunners beginnen komende zaterdag (25 maart) met de eerste van een serie van vier zaterdagen waarop ze tuinplanten verkopen voor het goede doel.


De verkoop van tuinplanten is inmiddels een traditie geworden en een teken dat het voorjaar begonnen is. De Texelrunners verkopen tuinplanten van Tuincentrum van der Werve, zogenaamde 'vuurpijlen' van De Razende Bol en dit jaar voor het eerst ook aardbeienplantjes van het Voedselbos. Komende zaterdag 25 maart staan ze van 10:00 tot 16:00 uur bij Albert Heijn in Den Burg, 1 april bij Spar Kalverboer in Oudeschild, 8 april voor de Peperhof in Oosterend en tenslotte op 15 april bij Spar Goënga in Den Hoorn. Dit allemaal in voorbereiding op de Roparun, die jaarlijks tijdens Pinksteren wordt gehouden. 

Het geld van de Roparun komt ten goede aan mensen met kanker en hun gezin. Voorbeelden daarvan zijn Hospice Texel en meerdere familiehuizen bij een ziekenhuis die het mogelijk maken dat gezinsleden bij een opname in de buurt van hun zieke gezinslid kunnen zijn.