Deelnemers aan de eerste Run for Kika Marathon.
Deelnemers aan de eerste Run for Kika Marathon.

Tweede editie Run for Kika Marathon

Een kleine honderdvijftig lopers gaan zaterdag 25 maart om 10:15 uur bij Evenementenhal Texel van start voor de Run for Kika Marathon.


Kika (Stichting Kankervrij Nederland) zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker gefinancierd worden om de genezingskans van 81 te verhogen naar 100 procent.

Deelnemers aan de Run for Kika Marathon hebben minimaal €950,- opgehaald voor dit doel.

Aan de langste afstand, de marathon, doen zo’n 25 lopers mee. Zestig lopen de halve marathon, vijftig de tien of de vijf kilometer.

De organisatie van het evenement is in handen van Emolife, dat bij het uitzetten van de route, het werven van verkeersregelaars, voorrijders en andere andere hand- en spandiensten wordt ondersteund door Atletiekvereniging Texel.

Vanaf De Krim Texel gaan de lopers, te herkennen aan hun paars/oranje shirts, langs de vuurtoren, met de klok mee langs de oostkust van het eiland, onder meer langs de molen van Het Noorden. Via Oost, waarna via-via de oversteek wordt gemaakt naar de westkant van het eiland, om weer te eindigen op De Krim.

Een afwisselend parcours, door de duinen, over de dijk, over bruggetjes en over het strand. Onderweg zijn verversingsposten ingericht. 


Na de eerste editie in november 2021 wordt de Run for Kika Marathon voor de tweede keer op Texel gehouden. De Krim Texel faciliteert het evenement.