Wisseling van de wacht bij IVN Texel


Wisselingen in de bestuurssamenstelling, groei en levendige activiteiten van de vereniging stonden dinsdagavond op de agenda op algemene ledenvergadering van IVN Texel. 

Jan de Leeuw heeft zijn tweede termijn als betrokken en nauwgezette secretaris erop zitten. Jan is met zijn inzet van grote waarde voor de vereniging en blijft nog actief in de werkgroep lezingen en cursussen. Margreet Dreesens is door de ledenvergadering verkozen om Jan in het bestuur op te volgen. Erick-Jan Verheul heeft aangegeven nog een tweede termijn penningmeester te willen zijn en de vergadering heeft daarmee ingestemd.

Hoewel het merendeel van het verenigingsleven te kampen heeft met terugloop, is IVN Texel afgelopen jaar levendiger dan ooit. Er zijn 25 nieuwe leden welkom geheten in het afgelopen jaar. Daarmee is het ledenaantal gestegen tot 289. Daarnaast is een aantal nieuwe werkgroepen gestart, waaronder de vlinderwerkgroep, de vleermuizenwerkgroep, de stinzenwerkgroep en de strandexpeditiewerkgroep. Ook zijn de klimaatcursus en de vogelherkenningscursus druk bezocht. Zo druk, dat er alweer nagedacht wordt over nieuwe cursussen. De vogelherkenningscursus is samen met Vogelwerkgroep Texel georganiseerd.

Ter afsluiting van de avond heeft Vincent Stork van de vogelwerkgroep een enthousiasmerende presentatie gehouden over de soortenrijkdom van de flora en fauna op Texel. Duidelijk is dat veel Texelaars een aanstekende en levendige belangstelling hebben voor de prachtige natuur op ons eiland.