Ruim verlies SV de Koog

Op een slechte grasmat in Egmond aan Zee trok Egmondia zondag tegen SV De Koog aan het langste eind. Het werd 4-1. Achteraf moest trainer Bas Steegers concluderen dat een overwinning er eigenlijk nooit in had gezeten.

Hij maakte een treffende vergelijking naar de Provinciale Statenverkiezing: “Op de vraag wie de grootste zou worden in de Eerste Kamer werd een nek-aan-nekrace verwacht tussen de BBB en de combi PvdA-GL. Wie van beide zou er boven zichzelf uitstijgen? Nu de rookwolken zijn opgetrokken, blijkt dat de combi PvdA-GL nooit enige aanspraak heeft kunnen maken op de overwinning. Het voelt voor mij als hetzelfde schuitje. Tegelijkertijd is wel degelijk hard gewerkt. Maar het voetbal was niet goed genoeg om hier ook maar een punt af te kunnen dwingen”.

Hoewel Egmondia beter was, vielen hun doelpunten stuk voor stuk op een ietwat lullige manier. Bij de 1-0 zag de scheidsrechter een handsbal over het hoofd en bij de 2-0 raakte een vrije trap de muur, waardoor de bal een andere richting kreeg en keeper Perry Farla kansloos was. Net voor rust kwam SV De Koog terug tot 2-1. Goed doorzetten van Robin Schoo bracht de bal bij Jonas Ipenburg. Zijn voorzet was uitstekend en belandde precies op het hoofd van de doorgesnelde Schoo. Met een snoeiharde kopbal tekende hij voor de aansluitingstreffer.

Vlak na rust kon de Koger-hoop definitief de prullenbak in. Met een luchtje van buitenspel tekende de aanvoerder van Egmondia voor de 3-1. En luttele minuten daarna tekende Egmonia voor de 4-1. Hier zat niet meer een luchtje van buitenspel aan, maar een vieze, penetrante, onsmakelijke en doordringende geur. Vlagger Jan van Beek gooide daarom ook resoluut zijn vlag de lucht in. De scheidsrechter had echter andere plannen en keurde het doelpunt goed. Helemaal bijzonder was dat de scheidsrechter aangaf dat hij het eigenlijk ook wel zonder vlagger Van Beek kon. Van Beek kon gaan douchen. En om de cirkel rond te maken; tegen het einde van de wedstrijd vroeg de scheidsrechter waar de vlagger van SV De Koog eigenlijk was gebleven. Oók dit is voetbal in de vierde klasse. Desalniettemin berustte de blauwhemden in een verdiende nederlaag.

Aanstaande zondag treft SV De Koog thuis aan de Boodtlaan MSV Zeemacht uit Den Helder. De wedstrijd start een half uur later dan gebruikelijk, om 14:30 uur, in verband met het internationale Bregkoog Pupillentoernooi.