Klaverjassen: Tromp en Stark halen uit


Bas Tromp en Frans Stark deden in de negentiende speelronde van de klaverjascompetitie goede zaken in de strijd om het clubkampioenschap. Zij haalden de hoogste score en nemen steeds meer afstand van de concurrentie. 

Zelf scoorden Tromp en Stark er met 7.415 punten flink op los, terwijl de directe concurrenten flinke krassen en deuken opliepen. Tromp en Stark stelden de zege veilig door in de laatste twee spelletjes ruim boven de 2.000 te scoren. John Vlaming en Eric Jan Geus haalden de tweede plaats binnen door drie bovenmodale spelletjes en één uitschieter van 2.295 punten. Zij haalden 7.339 punten en blijven op de vierde plaats. Lieuwe van der Veen en Carlo Bos bleven redelijk in het spoor door met 7.038 punten de derde plaats binnen te halen.

Het gemiddelde was met 6.270 punten hoog. Er werden 25 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement komt nu toch enige tekening in de strijd. Tromp en Stark hebben door hun winst in deze ronde de beste papieren, maar Van der Veen en Bos houden goed stand tegen dat geweld. Hun achterstand is 552 punten. Daarachter wordt het lastiger. Rosa Harbers en Chris Schraag hadden een zware avond en kijken tegen een achterstand aan van 2.254 punten. Het moet erg meezitten om dat in drie ronden goed te maken, al is dat niet onmogelijk.