Bedrijven gedupeerd

zonder brug paal 20

Het ontbreken van de brug die de Badweg en paal 20 in De Koog met elkaar verbindt, brengt grote problemen met zich mee. Voor de veiligheid op het strand en voor de bereikbaarheid en zichtbaarheid van bedrijven, die een aanzienlijk omzetverlies lijden.


De kwestie speelt al lange tijd. Nadat één van de pilaren gebreken vertoonde, werd de brug in november 2021 afgesloten. Dit leverde strandbedrijven en Strandhotel en Restaurant Noordzee al aanzienlijk omzetverlies op. Dit verergerde toen de brug in december vorig jaar geheel werd verwijderd.

“Schrijnend”, schrijft Marnix Koopmans van Restaurant Noordzee in een brief aan de gemeenteraad. Hij doelt onder meer op de veiligheid. “Hulpdiensten moeten via de slagboom bij Camping Kogerstrand en de rijplaten door de duinen naar het strand. Met alle vertraging die dat, zeker in het hoogseizoen, gaat opleveren.”

"Onvindbaar"

"Ander probleem is de zichtbaarheid. De routeverwijzing naar de strandbedrijven is volgens de ondernemers absoluut ontoereikend en de alternatieve looproute in het donker vrijwel onvindbaar (“mensen rijden een donker gat in”) en een hachelijke onderneming. Voor mensen in een rolstoel of die slecht ter been zijn, is het strand niet te bereiken.

Roos Pandelaar en Huub Mansvelt runnen strandpaviljoen Bries20. Mansvelt: “Eerst de brug weg, toen het getouwtrek tussen de gemeente en De Krim over van wie de brug is en nu moet er eerst onderzoek plaatsvinden naar de nieuwe brug en zijn allerlei vergunningen nodig. Dit schiet niet op en gaat nog lang duren zo. Maar als vast strandpaviljoen zijn wij behoorlijk gedupeerd. Juist in de winter proberen we extra uit te pakken. Meer focus op kwaliteit en aantrekkelijke diners. Maar we merken dat mensen omkeren zodra ze het strandslag zien.”

Doorn in het oog

Doorn in het oog van de ondernemers is ook het aanzicht van de strandopgang, met her en der hopen zand, stenen, omgewaaide hekken, et cetera.

Noordzee en de strandbedrijven geven aan aanzienlijk omzetverlies te lijden. Reserveringen worden geannuleerd en klanten blijven weg. Na de loodzware coronajaren een nieuwe slag voor de ondernemers, met name jaarrond-strandbedrijven Bries 20, Beachclub Texel en Hotel Restaurant Noordzee.

Koopmans spreekt van “weinig daadkracht die blijkbaar van de betrokken partijen uitgaat om tot een oplossing te komen” en dringt er bij de raad op aan alles in het werk te stellen om nog vóór het hoogseizoen begint tot een acceptabele oplossing te komen.


Meer op pagina 2. 

"Herstel brug verloopt bepaald niet rimpelloos"