Zeven trouwe donateurs en hun familie bij station De Cocksdorp.
Zeven trouwe donateurs en hun familie bij station De Cocksdorp. Foto: Anne-Marie Kortenhoeven

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Trouwe donateurs KNRM mee op zee

Algemeen

Zeven ‘Redders aan de wal’ en hun familie brachten zaterdag, ter ere van hun trouwe donateurschap, een bezoek aan de KNRM-reddingsstations van De Koog en De Cocksdorp. Er waren bloemen, een onderscheiding, een presentatie en - als klap op de vuurpijl - een tochtje op zee onder prachtige omstandigheden, met reddingboot Beursplein 5.

Sinds 1824 worden mensen in nood op zee gered door vrijwilligers en wordt de KNRM in stand gehouden door donateurs. De trouwe donateurs worden traditiegetrouw geëerd op of rond 11 november, maar door corona kon dit de afgelopen jaren niet op de reddingstations plaatsvinden. Daarom werden tien donateurs en hun familie afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet.

Donateurs krijgen bij de KNRM de titel ‘Redders aan de wal’. “Een geuzennaam, die nu met trots door de donateurs wordt gedragen”, zegt de KNRM. “Hun betrokkenheid is net zo groot als de redders op zee zelf. En hoewel de Redders aan de wal niet de zee op hoeven, dragen zij in belangrijke mate bij aan het succes van bijna tweehonderd jaar reddingswerk.” De KNRM is enorm dankbaar voor deze trouw en betrokkenheid. “Zonder de steun van donateurs redden we het niet.”