De winnende teams op het podium van Question Plaza.
De winnende teams op het podium van Question Plaza. Foto: Mayke Veeger

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Jozefschool wint Teamkwis 2023

Algemeen

Het team van de Jozefschool in Den Burg heeft de tweede Teamkwis Texel, die zaterdag 25 februari werd gehouden, gewonnen.

De Jozefschool bleek zaterdagavond, toen de uitslag bekend werd gemaakt in Question Plaza, met 17.693 punten onbereikbaar voor de andere 29 teams. Tweede werd het Dreamteam van VVV Texel (17.066 punten) en de derde plaats was voor BSC Lunette (16.624).

De Jozefschool mocht als winnaar €1.000,- van de opbrengst van de Teamkwis aan een goed doel doneren en dat werd het Lejofonds van oud-Jozefschooldirecteur Leo Annyas. Dat fonds spant zich in voor armoedebestrijding en onderwijs voor kinderen in Oeganda.

Het Dreamteam doneerde €750,- aan Texelgezinnen en het team BSC Lunette kende €500,- toe aan de Texelse voedselbank. Lions Club Texel, dat de Teamkwis had georganiseerd, behaalde de opbrengst met het inschrijfgeld voor de teams (€100,- per team) en met sponsoring in het kwisboek.

Team Aangespoeld, dat vierde werd, doneerde €400,- aan Texel Plastic Vrij en team What’s in a name (dat vijfde werd) gaf €250,- aan de voedselbank. Oud-winnaars De Webjongens (nu zesde) doneerde €100,- aan het Huis van Tante Jans en team Hogezandskil (winnaar van de poedelprijs) doneerde €100,- aan het hospice in Den Burg. Zaterdagavond 10 februari 2024 staat de derde Teamkwis Texel van de Lions op de agenda.