Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Pupillentoernooi op velden van SV De Koog

Algemeen

Op de velden van SV De Koog aan de Boodtlaan in De Koog wordt komende zaterdag 25 en zondag 26 maart de 24ste editie van het Bregkoog-pupillentoernooi gehouden. 

Het deelnemersveld bestaat komend weekend uit pupillen van Ajax, Excelsior, Sparta, KV Mechelen, RC Genk, Legmeervogels en pupillen van Texel’94. De wedstrijden beginnen zaterdag 25 maart om 9:30 uur en duren tot circa 15.45 uur. Op beide velden (het hoofdveld en het trainingsveld) spelen de pupillen partijen van twintig minuten tegen elkaar.  Zondag beginnen de wedstrijden om 9:00 uur en staan vanaf 10:30 uur de eerste wedstrijden op het programma die tot de finale moeten leiden.

De pupillenteams verblijven komend weekend op diverse adressen in De Koog en omgeving waar ze door diverse gastenverblijven worden opgenomen. Tijdens het toernooi wordt er ook aan gezonde voeding gedaan: de PLUS zorgt ervoor dat er voor alle teams fruit klaar staat. De pupillen zijn gemiddeld negen jaar oud. De pupillen van Texel mogen een jaartje ouder zijn, zodat de spelers op gelijk niveau tegen elkaar kunnen spelen. 

Clubs en bezoekers kunnen parkeren op het grote parkeerterrein nabij paal 21 vanwaar ze naar de velden van De Koog worden geleid. Titelverdediger van vorig jaar is KV Mechelen.