Natuurfotografie voor jongeren

Stichting KidzKlix geeft op zaterdag 8 april, zondag 9 april, zaterdag 13 mei en zondag 14 mei workshops natuurfotografie voor jongeren. De deelname is gratis: de workshops worden mogelijk gemaakt door ACT. Texel van de gemeente.

De jongeren gaan samen met een professionele natuurfotograaf een natuurgebied op Texel bezoeken. De jongeren krijgen allemaal hun eigen fotocamera te leen. Het doel is om mooie natuurvondsten te fotograferen. De fotografen vertellen bij alles wat ze vinden informatie. "Zij kennen de natuur op hun duimpje", meldt KidzKlix. "De fototechniek is bijzaak, maar ze helpen de jongeren natuurlijk allemaal bij het maken van een mooie, scherpe foto. Beleving van de natuur en de dieren staat voorop, niet de techniek. De Nikon S33-cameraatjes zijn hier zeer geschikt voor."


Naderhand selecteren de fotografen de mooiste foto’s om diezelfde dag nog aan de jongeren te presenteren. "We leggen dan uit waarom het een goede foto is en vertellen nogmaals iets over wat je op de foto ziet." De jongeren kunnen een winnaar kiezen en die ontvangt dan een prijs.


De workshop vindt plaats in en rondom het natuurcentrum De Marel bij Waalenburg. De lunch is bij de workshop inbegrepen. Opgeven kan via de website acttexel.nl.