Het terrein bij Texion aan de Ruigendijk.
Het terrein bij Texion aan de Ruigendijk. Foto: Funda.nl

“Toezicht op agrarische activiteiten bij kamperen bij de boer Texion”

Algemeen

Boederij Texion aan de Ruigendijk nabij De Koog heeft een nieuwe eigenaar. Deze heeft, behalve het agrarische bedrijf, ook de boerencamping op het terrein overgenomen. Hart voor Texel stelde het college van b en w vragen over deze situatie, omdat volgens de partij geen agrarische activiteiten gaan plaatsvinden op het perceel: “Is dat geen randvoorwaarde voor de exploitatie van een boerencamping?”

Het college geeft aan op de hoogte te zijn van de situatie, en dat de overdracht van de vergunning voor kamperen bij de boer mogelijk is volgens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht: “Deze overdracht is een administratieve handeling en biedt geen grondslag voor nadere inhoudelijke beoordeling”.

“Wij hebben de nieuwe vergunninghouder erop gewezen dat er ter plekke een agrarisch bedrijf moet zijn gevestigd en dat er sprake moet zijn van een reëel agrarisch bedrijf. Ook aan de andere voorwaarden moet worden voldaan. Uit het toezicht hierop moet blijken of blijvend aan de voorwaarden voor kamperen bij de boer wordt voldaan. Dat toezicht zal ook plaatsvinden”, zegt het college in de beantwoording.